Tapet i loftet

Måske har du hørt begrebet Color Drenching, hvis ikke, så betyder det i alt sin enkelhed at man maler både loft, væg og paneler i den samme farve. Det er blevet enormt moderne at bryde med måden vi bruger maling på. Dette gælder også tapet. Det er tid til at kigge opad, sætte tapet i loftet, og nyde at rummet fuldstændig ændrer karakter. Lyse tapeter kan give en følelse af, at der er højere til loftet, hvorimod mørke tapeter har den modsatte effekt. Har du et rum med rigtig meget naturligt lys, kan et mørkt loft, give en behagelig, og hyggelig kontrast. Et mere spraglede tapet i loftet skaber en helt ny kunstnerisk flade, og give rummet en fornemmelse af at hele rummet er dekoreret. Sker der meget på dine vægge, kan et mere afdæmpet tapet være en god kontrast i rummet. I denne guide kan du læse om alt du skal vide når du vil sætte tapet i loftet.

Kan man tapetsere et loft? 

Som nævnt ovenover, er det blevet mere og mere moderne at bryde med måden vi bruger maling og tapet på. Når du skal have tapet i loftet, skal du blot anvende helt almindeligt tapet, som sættes op på samme måde som på væggen. Det eneste du skal være opmærksom på er, at arbejdsstillingen kan gøre det en anelse mere besværligt end ellers. Du kan læse en komplet guide til hvordan du sætter tapet op længere nede i artiklen. Alle tapeter vi sælger, har matchende farver i maling. Vil du male skabslåger, køkkenskabe, paneler eller andet i en farve fra tapetet du har valgt, så er det en mulighed. De matchende farver er at finde inde på tapetets produktside. 

Den nye tapettrend

Der er mange måder at bruge tapet på, også i loftet. Loftet er ofte en overflade vi glemmer, eller slet ikke overvejer at bruge i vores indretning, men det er der altså ved at blive lavet om på nu. I et lille rum som entréen, kan det være en rigtig god idé at inddrage loftet i indretningen. Det er ofte et rum med meget opbevaring, og uden for mange dekorationer. Du kan læse meget mere om tapeter til entreen her. Tapet i loftet kan løfte looket, og gøre rummet mere spændende. Med stribet tapet i loftet kan du skabe nogle flotte linjer, og få rummet til at se mere æstetisk ud. Linjer i loftet der løber parallelt med længden af rummet, drager øjet ind i rummet, og giver en fornemmelse af at rummet er længere end det er. Vender linjerne derimod parallelt med bredden af rummet, kan det skabe en bredere rumfølelse. I smalle og små rum, kan det hjælpe med at give en følelse af at rummet er mere rummeligt. 

I børneværelset er det altid lidt nemmere at kaste sig ud i farver, mønstre og figurer, det er tilladt at lege lidt mere. Et flot tapet med skyer i loftet, kan skabe en beroligende effekt, og give dine små noget roligt, men spændende at kigge på. Tapet med striber kan også skabe en god effekt i rummet, skabe linjer der er behagelige for øjet, striber kan også nemt tages med ned på væggen. Serien Arche indeholder nogle af tidens smukkeste børnetapeter – du finder dem alle her.

Hvad skal jeg bruge til at sætte tapet op i loftet?

  • Tapetlim
  • Hobbykniv
  • Tapetbørste
  • Afdækning

Sådan sætter du tapet op

  1. Start med at dække af, så du undgår at få tapetlim på gulvet mens du arbejder. Herefter skal du måle hvor lang din tapetbane skal være. Mål fra loftet til fodlisten, det kan her være en fordel at tilføje 5 cm ekstra, så du er sikker på du har nok at arbejde med. 
  2. Mål fra loftet til fodlisten, det kan her være en fordel at tilføje 5 cm ekstra, så du er sikker på du har nok at arbejde med. Når du skal skære dine tapetbaner, er det vigtigt at lægge rullen ud på en flad overflade, et bord eller gulvet. Læg et stykke pap under, så underlaget ikke bliver beskadiget når du skærer din tapetbane af med en hobbykniv. 
  3. Mål nu vandret på din væg og sæt et mærke, så du ved hvor din næste tapetbane skal sidde. 
  4. Påfør limen direkte på væggen, gerne i en bredere bane end tapetet, på den måde undgår man at få lim på tapetbaner der allerede er monteret.  
  5. Nu er du klar til at sætte tapetbanen op. Træk først 1/3 af bagsiden af, og tilpas tapetet så det sidder som det skal. Nu kan du trække resten af bagsiden af. OBS. Vær opmærksom på at ikke alle tapeterne har en bagside der skal trækkes af. Start først oppe ved loftets kant og arbejd nedad. Brug en tapetbørste til at børste tapetet, så det sidder fast på væggen. Når tapetet sidder fast på væggen, skal det glattes ud, så du er sikker på det sidder godt fast overalt. Brug tapetbørsten til at glatte det ud. Start fra midten og arbejd dig ud til kanten. HUSK at komme ud i alle kanter.
    Skær til slut overskydende tapet af ved fodlisten og ved loftet med en hobbykniv, såfremt det ikke passer perfekt, når det sættes op. 
  6. Når du skal sætte de andre tapetbaner, er det vigtigt at næste bane placeres helt tæt op ad den forrige, så du undgår revner mellem tapetbanerne.
    Hvis tapetet har et mønster, er det vigtigt at mønsteret passer mellem banerne.
    Hvis dit sidste tapet er for bredt til det sidste stykke af din vægs bredde, kan du stadig få det til at passe flot. Brug tapetværktøjet igen til at få tapetet grundigt på, før du skærer det overskydende af. 

Vær opmærksom på, at tapeter med mønster og motiver har en mønsterforskydelse, dette står beskrevet i produktbeskrivelsen. Du kan minimere spild af tapet ved at arbejde med 2 ruller, står der eksempelvis at et design har en mønsterforskydning på 32 cm skal du altså skære 32 cm af, før du påsætter næste bane. Arbejder du med flere ruller tapet vil du ikke skulle skære så meget fra, og du vil på denne måde spare på mængden af tapet du bruger. 

Hos Gebenna har vi et væld af flotte tapeter. Vi forhandler jungletapet, blomstertapet, tapet til børneværelset og meget mere. 

Registreringsnummer 3740 7739